Grootmoeders kastje zit vol vergeten geheimen & praktische oplossingen.

Citroenwikkel & Azijnsokjes

Als kind kreeg ik een citroenwikkel van mijn moeder. Mijn hoofd was zo warm en het leek wel of mijn wangen ontplofte. Ik had er hoofdpijn van en kon geen keuzes meer maken wat ik wilde. Mijn moeder heeft het geleerd uit de Antroposofie.

 

Bij mijn eigen kinderen zie ik altijd dat zij na een koortsdag een nieuwe ontwikkelingsfase in gaan. 

 

> open stappenplan en foto pdf  voor een natte wikkel

Zelf Zalf Maken

Een handig potje tegen blauwe plekken of droge huid...

Op bestelling óf nodig mij een keer uit voor een vriendinnenfeestje, dan gaan we samen aan de slag en gaat iedereen met een eigen potje gezonde kennis naar huis. Leuk, gezellig én geneeskrachtig!

 

> check mijn agenda voor workshops

Koorts

Koorts is een functie van je lichaam om beter te worden. Helaas wordt koorts vaak als bijverschijnsel of indicatie gezien, maar het betekend eigenlijk dat je best wel gezond bezig bent...om beter te worden natuurlijk ;-)

 

Er zijn een paar dingen om goed in de gaten te houden...een pijnstiller werkt op de pijn en dus niet op de koorts. Het kan zijn dat de koorts iets daalt, maar dat u niet ziet wat er werkelijk aan de hand is want de persoon is verdoofd. De reactie van de persoon is van crusiaal belang bij koorts. Pijnbestrijding kan wél helpen om de pijn iets te temperen zodát je kunt eten of slapen. Koorts kost het lichaam een enorm veel energie. 

 

> als klant van Joyti mag je altijd even bellen. Ben ik niet bereikbaar bel dan de huisarts.

 

 

 

 

 

 

Rust

De uitdaging van echt rust nemen is makkelijker gezegd dan gedaan...Hoe ga je met die wrijving om die er meestal in je ontstaat als je het probeert?

Wist je dat Bachbloesem therapie daar magnifiek op aansluit? Echt! Loslaten is súper moeilijk, dus laat je helpen en begin met voor jezelf te kiezen, kom even bij mij langs, dan help ik je op weg.

 

Of anders loop je laagdrempelig een keertje mee in mijn kruidenwandelingen. Ieder seizoen is er wel iets te vertellen over hoe je op dát moment aan kunt sluiten bij de cyclus van het natuur, met bijpassende kruiden en tips.