Natuurgeneeskunde

 

Een behandeling om gezonder te morgen moet geen extra of nieuwe klachten geven. Zo straat het ook in de artseneed die iedere specialist in de gezondheidszorg moet afnemen. In natuurgeneeskunde zien wij klachten als een uiting van het lichaam dat niet goed met een situatie om kan gaan. Bijverschijnselen bij medicatie zijn niet nodig áls de therapie op de persoon goed is afgestemd.

Als Natuurgeneeskundig therapeut in Breda heb ik in mijn therapie de ruimte en de tijd om hier zorgvuldig naar te kijken en een behandeling te kiezen die niet belastend is en beter bij jou past.  Op die manier worden klachten minder en kunnen chronische problemen afnemen.

Wil je iets aan je klacht doen, maar daar geen bijverschijnselen voor terug?

 

Natuurgeneeskunde is een therapie die gebruik maakt van natuurlijke methoden die helpen om gezonder te worden. Wil je dus iets aan je gezondheid doen en ben je op zoek naar een andere aanpak? Dan kan een natuurgeneeskundige therapie iets voor jou zijn.

Heb je een opgezette buik na het eten, of last van obstipatie, voel je dat je weinig energie hebt, heb je huiduitslag of problemen met slapen? Wil je zelf weer het gevoel hebben de richting van je eigen leven te kunnen bepalen en oude patronen los te laten?

Natuurgeneeskunde werkt vanuit het prociepe dat het lichaam aangeeft waar de klacht zit. Hoe deze geuit wordt en hoe het jou belast verteld meer over jou dan je zou denken. Met iriscopie kijk ik bijvoorbeeld naar hoe de processe in je lichaam worden verwerkt. 

Ik ben als specialist in natuurgeneeskunde erkend

 

Natuurgeneeskunde is een vak. Om hierin gespecialiseerd te zijn heb ik een 5 jarige opleiding gevolgd op HBO 6 niveau. Hiermee ben ik bekwaam opgeleid bij de beste beroepsvereniging. Bent u aanvullend verzekerd, dan kan het zo zijn dat u in aanmerking komt voor een vergoeding lees meer >.

Natuurgeneeskunde heeft een andere visie dan reguliere geneeskunde. In een holistische kijk op de mens, worden emoties én mentale én fysieke aspecten in een onderlinge interactie met elkaar meegenomen. Bijzonder is mijn kijk op de temperamentenleer. Hierin neem ik zowel het unieke van de persoon mee én sluit ik met een behandeling aan op die beweging naar gezondheid. Om de kennis van die kwaliteiten zover door te trekken tot in het recept is echt uniek en wordt op geen andere opleiding in Nederland onderwezen, dan de NAVN. Dit maakt dat mijn natuurlijke remedies nog beter aansluiten op een snel herstel.