Behandelwijzen

 

Kies een therapie die bij je past

 

Gezonder worden op een natuurlijke manier.

Een behandelwijzen of behandelmethode is de manier waarop een therapie wordt toegepast.

 

 

Voedingsadvies | Fytotherapie-kruidengeneeskunde | Bachbloesemremedie-emotionele ondersteuning

 

Iriscopie | Lichaamsgerichte therapie & Leefstijl | Natuurtherapie

 

 

 

Natuur-Geneeskunde

In de tijd van Hippocrates was de overeenkomst tussen de ziekteverschijnselen en de oorzaak van de klacht een natuurlijke zaak. Bij natuurgeneeskunde gaan wij tijdens de therapie op zoek naar welke afvalstoffen het lichaam belasten en hoe deze kunnen worden uitgescheiden. Welke behandelwijze gaat helpen om jou weer sterker en weerbaarder te maken? Daarbij kijken wij naar het holistische beeld van de mens en zien een ziekte niet los van de situatie waarin die mens op dat moment zit. 

 

Bij Joyti werk ik volgens mijn visie op gezondheid. Daarbij horen verschillende kwaliteiten, temperamenten, het holistische beeld en hoe wij verbonden zijn in het leven.

> lees meer bij Visie en Natuur & Geneeskunde

 

Naast mijn beroep als natuurgeneeskundige voel ik mij bijzonder sterk verbonden met de natuur. In mijn moestuin, wildplukken, kruidenwandelingen en op andere plekken wil ik beschikbaar maken om te Leren onwikkelen in de Natuur als therapie. Dit is méér dan coaching, omdat ik je ook écht iets over de natuurkracht kan vertellen, en deze op therapeutische wijze onderdeel van jou kan laten worden. Neem je zelf mee...wordt als mens weer onderdeel van de Aarde. > verwonder jezelf, lees meer

 

Voeding

Eten bepaalt voor een groot deel wat wij op een dag beschikbaar hebben voor ons lichaam. Voeding gaat ook over wat jouw lichaam precies nodig heeft bij een bepaalde (reguliere) diagnose om goed te kunnen blijven functioneren.

Jouw spijsvertering bepaalt hoe deze nutriënten wordt opgenomen. Daar komt de behoefte van voedingsstoffen per orgaan bij. Dit is voor iedereen anders en dat bekijk ik dus ook individueel.

 

Natuurvoeding is daarin voor mij de beste keus, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Bedenk dat iedere bereidingswijze een toevoeging is op het product én dat er ook inhoudsstoffen verloren gaan. Je gaat geen dieet beginnen...ik helpt je op weg om een nieuw voedingspatroon aan te leren.

 

Een foto van je irissen gebruik ik hierbij voor extra inzage in het proces.

Fytotherapie 

Bij Fytotherapie worden geneeskrachtige kruiden en planten, geëxtraheerd in alcohol of water en gebruikt als druppels. De geneeskracht zit in de samenstelling van de inhoudsstoffen van de kruiden en de samenstelling van het complex. De stoffen helpen het lichaam om te regenereren, afvalstoffen uit te scheiden en tekorten aan te vullen. Planten zijn door de eeuwen heen onze voeding geweest.

 

De kennis over geneeskrachtige planten is van oudsher doorgegeven, opgeschreven en wetenschappelijk onderzocht. De keuze en samenstelling van een tinctuur wordt gekozen op basis van een Natuurgeneeskundige anamnese. Het doel is door inhoudstoffen en micronutriënten jouw organen weer aan te sterken zodat afvalstoffen zelfstandig uitgescheiden kunnen gaan worden. Als je sterk genoeg bent, heb je geen tinctuur meer nodig...je kunt het zelf.

 

De tinctuur is op alcoholbasis (om de inhoudsstoffen beter uit het kruid te onttrekken) en wordt besteld via een speciale natuurapotheker. Sommige tincturen zijn ook mogelijk op waterbasis.

 

Je neemt de tinctuur vóór de maaltijd in zodat je de gunstige werking op je spijsverteringssappen activeert voor een nóg betere opname van je voeding.

 

1 Flesje tinctuur is genoeg voor 6 weken. De inname van deze tinctuur staat vermeld op het etiket.

Lichaamsgericht 

Ons lichaam toont ons veel meer dan we zouden vermoeden. Onze houding en ons gelaat vertellen iets over de capaciteit van ons lichaam om met het dagelijks leven om te gaan. Om ons lichaam weer de flexibiliteit te geven om expressies te uiten, helpen speciale massagegrepen om ruimte in te maken. Ik kijk daarbij naar bindweefsel, waaronder fascia, en reflexzone.

 

Deze massage is bedoeld als therapie bij lichamelijke klachten, maar werkt zeker óók (holistisch) door op emoties. Beweeglijkheid gaat samen met doorstroming. Denk aan water (meer dan 20% zit in je huid) en de kracht die water bezit als informatiedrager. In ons lichaam wonen wij als het ware, zij is ons huis, in je lichaam kun je thuiskomen.

 

Met een massagekaart kun je méér aandacht geven aan je lichaam in een periode waarin extra steun of ontspanning nodig is.

 

Heb jij wel eens van een borstweefselmassage gehoord? Een hele zachte behandelmethode die het weefsel in de borst helpt gezonder te worden. lees meer op de pagina borstweefselbehandeling.

Iriscopie

Iriscopie is super leuk en interessant. Het is een soort kijkje achter de schermen hoe het met je gaat. Met een kleine speciale camera maak ik een foto van je oog. Daarmee kan ik zicht krijgen op het verloop van de processen in je lichaam. Je krijgt Natuurgeneeskundige tips over voeding, verwerking en afvalstoffen, waar er spanning in je lichaam zit en zélfs hoe jij emotioneel je indrukken verwerkt. Dit helpt je je leefstijl aan te passen aan de behoefte die je lichaam heeft. Zo kun je je leven of de keuze voor een therapie beter vorm gaan geven.

Iriscopie gaat niet over het diagnosticeren van een ziekte. Ik kan wél zien hoe jouw lichaam een proces verwerkt. Na bijvoorbeeld een jaar kun je met een nieuwe irisfoto zien wat er verbeterd is en hoe effectief de leefstijl of de therapie voor je was. 

 

Naast een irisconsult is een schriftelijke uitwerking tegen een meerprijs ook mogelijk.

 

Korte consulten geef ik op een beurs of in een winkel >  Agenda 

Bachbloesem

Dr. Bach ontwikkelde deze bloemen- remedie als therapie ter ondersteuning bij belemmerende emoties. Indrukken doen wij de hele dag op. Indrukken geven je energie of kosten juist energie. Als je anders reageert dan dat je normaal in een situatie zou doen, dan is Bachbloesem iets voor jou!

 

Denk aan kinderen in hun ontwikkelingsproces, maar ook aan ondersteuning bij het verwerken van een traumatische ervaring of paniekaanvallen.

 

Als emoties jouw groei en gezondheid belemmeren, dan helpt deze bloesemremedie om de scherpe randjes daar vanaf te halen. Hierdoor krijg je inzage in je gedrag en kun je tot ontplooiing komen van jou positieve kwaliteiten. Uiteindelijk kun je het weer zelf en zul je een remedie niet meer nodig hebben.

Vraag naar een anamnese voor Bachbloesemtherapie. In vervolgconsulten of een speciale uitwerking kan ik je meer vertellen over de signatuur die ik terugzie van de plantremedie bij jezelf. Dit geeft jou nog meer zicht en bewustzijn op momenten waar je even weer kwetsbaar kunt zijn voor prikkels en triggers.

 

De remedie is op waterbasis met enkele druppels alcohol ter preservatie.

1 Flesje is voldoende voor 3 weken.

Inname van deze druppels staan op het etiket.

Natuur therapie

Voor zij die graag buiten zijn bied ik een speciale therapie aan in en mét de natuur. Lees meer op deze pagina.