Verbeter je gezondheid, begin bij jezelf, 

 

op een natuurlijke en verantwoorde manier.

 

Wij zijn vatbaar voor ziekte als wij uit balans zijn.

Afvalstoffen in ons lichaam moeten op een natuurlijke manier uitgescheiden worden.

Lukt dit niet en verstoren zij onze balans, dan geeft dit klachten.

Als die onbalans blijft dan kunnen klachten lijden tot ziekte.

Je wordt weer met natuurgeneeskunde; een therapie die bij je past!

 

 

 

 

Natuurgeneeskunde gaat (bijna) altijd over afvalstoffen.

 

Je kunt ze toxines noemen, vervuiling of belemmeringen. Zij komen voort uit reststoffen of rest-ervaringen die het lichaam moet afvoeren. Lukt dit niet optimaal, dan geven die afvalstoffen onbalans in het lichaam en daar komt ziekte uit voort.

 

Ziektes zijn manifestaties van de manier waarop er iets mis gaat in het lichaam. Natuurgeneeskunde is gespecialiseerd in het achterhalen van de disbalans. Je hoeft niet te wachten tot een diagnose. Het is belangrijk om ook al aan de slag te gaan als er nog geen weefselschade is (pathologie). Jouw lichaam geeft precies aan waar het hulp bij nodig heeft. Het is vaak in onze tijdsdruk en verwachtingen dat wij die signalen niet goed genoeg kunnen interpreteren. Is er wel een diagnose en wordt er ook regulier behandeld, dan is dit geen enkel probleem. In samenwerking kan er een (ondersteunende) behandeling worden opgezet. Als natuurgeneeskundige ondersteun ik de mens, ik behandel geen ziektes.

 

Jouw balans herstel je door: gezonde therapie die past bij jouw individualiteit. Ik stel voor jou een behandelplan op waarbij afvalstoffen opgeruimd gaan worden en daarmee de klacht afneemt. 

 

 

Ziekte en afvalstoffen

 

Een ziekte zit niet los in je lichaam, het is een uiting van de situatie waarin je lichaam zich bevindt. Als je ziek wordt, uit dit zich vaak op die plekken die het meeste kwetsbaar zijn. Die kwetsbare plekken geven voor iedereen specifieke klachten. Iedereen is uniek in gezondheid en dus óók in ziek zijn. Daar kijk ik als Natuurgeneeskundige in het bijzonder naar. Want jouw eigenschappen vertellen je ook hoe je weer beter kunt worden.

 

Afvalstoffen ontstaan in je lichaam; zoals bij onverwerkte emoties, zorgen en stress, door stoffen van buitenaf uit het milieu of van vervuilde (bespoten) voeding. Als de sterke organen niet in staat zijn alle afvalstoffen af te voeren, hopen deze zich in het lichaam op en kunnen over tijd voor klachten zorgen.

 

Hoe langer het lichaam in die staat van onbalans verkeert, hoe meer kans is dat een kleine klacht later een vervelende chronische ziekte wordt. Vervuiling in het lichaam is dé voedingsbodem voor ziekteverwekkers. Het weefsel kan daar kapot gaan, wat het proces van een klacht/ziekte steeds chronischer maakt. Er lijken dat telkens symptomen bij te komen die niet passen bij het ziektebeeld...maar eigenlijk vertellen zij precies over wat er gaande is. 

 

Er zijn heel veel manieren waarop ieder levend wezen zichzelf reinigt; zoals poepen en plassen, maar ook huilen en boos zijn, zingen en bewegen en koorts. In de natuurgeneeskunde noemen wij dit uitscheiding. De uitscheidingsorganen die ons schoon houden zijn: primair het spijsverteringskanaal, de nieren, de longen, en secundair de huid en geslachtsorganen. In een behandeling gaan wij dan ook aan de slag om die uitscheiding los te maken en kwijt te raken. 

 

Intensiteit van een behandeling 

 

Als er gesproken wordt over de intensiteit van een therapie of behandeling dan noemen wij dit een prikkel. Als het lichaam zodanig is verzwakt dat het zelf niet meer terug kan vechten, dan moet de genezing juist zacht zijn om de therapie te kunnen verdragen. Hierbij is het holistische beeld heel belangrijk. Vaak zetten wij ons lichaam (fysiek) aan de slag door het mentaal hiertoe te dwingen. Alles wat je investeert kost energie. 

 

Bijverschijnselen geven de belasting van een behandeling of een medicijn op het lichaam weer. Er ontstaat onbalans en klachten komen naar boven. Als de therapie juist afgestemd is geeft deze geen bijverschijnselen. Daarom heeft iedere behandel methode een eigen specialiteit. 

 

Om die energie weer aan te vullen heb je steun nodig, door fytotherapie, Bachbloesem, voeding, lichaamsgericht werk. Voorkom tekorten en put jezelf niet uit. In de therapeutische gesprekken van de vervolgconsulten word je geleerd zicht te krijgen op je eigen krachten en zwaktes. Je leert oude patronen herkennen en valkuilen voorkomen. Je wordt autonomer en kunt beter omgaan met lasten en verantwoordelijkheden. Ze raken je minder en je kunt er effectiever mee omgaan.

 

Hoe? dat zal voor iedereen anders zijn. Dit heeft te maken met je temperament, je vitaliteit en ook je gedrag. Gedrag komt voort uit emotionele lading of waarden die je aan iets toekent. Transactionele analyse, hechtingsproblematiekdrama-winnaarsdriehoek zijn allemaal communicatiemiddelen die verheldering geven bij waar je vastloopt en ook hoe je er weer uit kunt komen. Het is niet goed of fout, de oplossing ligt dichtbij. Hoe sterker jij holistisch wordt, hoe meer inzicht je zult krijgen in je eigen gedrag en hoe makkelijker het gaat worden. Je wordt bewust en bekwaam. 

 

 

Natuurlijk Genezend Vermogen 

 

Alles en iedereen heeft een eigen voorraad van waaruit je put om te genezen. Hoe gemakkelijk wij genezen, zegt iets over onze vitaliteit; oftewel ons genezend vermogen. Bij Joyti spreek ik graag van natuurlijk genezend vermogen om aan te geven dat het werkelijk van binnenuit komt, uit je eigen natuur.

 

Een lichaamscel kan zichzelf niet voeden in een vervuilde omgeving. De Humoraal leer gaat uit van het schoner maken van de omgeving van organen en weefsels, zodat daarna de cellen genezen kunnen worden. Veel klachten ontstaan in onze lichaamssapen zoals bloed en vocht door ophoping van afvalstoffen. Op die manier kan er onvoldoende toevoer en afvoer plaatsvinden en ontstaat er stagnatie en ontsteking. Een meer vervuilde omgeving geeft meer klachten. Dat zien wij ook in de natuur zo, maar kun je ook herkennen in gezinsproblematiek die als omgeving weerslag heeft op de groei van een kind. 

 

Wij zijn verbonden met de natuur; de natuur in ons en buiten ons hebben een aantrekkingskracht op elkaar. Door jouw functioneren in je buiten- én binnenwereld te herontdekken werk je naar een nieuwe balans. Samen ruimen wij de oude trauma's (van afvalstoffen en herinneringen) op en maken de weg schoon voor nieuwe gelukkige indrukken die ons leven kunnen gaan voeden.

 

Natuurlijke producten 

 

In een natuurgeneeskundige therapie wordt gebruik gemaakt van producten uit de natuur. Dit kunnen geneeskrachtige planten zijn die op alchemistische wijze verwerkt zijn in een tinctuur of remedie. Joyti maakt gebruik van zoveel mogelijk biologische producten. Zij hebben de beste inhoudsstoffen, zijn natuurlijk opneembaar én natuurlijk afbreekbaar, ook voor jouw lichaam. Natuurvoeding gaat ook uit van streekgebonden niet verontreinigde producten.