De natuur buiten en binnen jezelf

Wist je dat het spijsverteringkanaal eigenlijk een open verbinding is

...van mond tot kont?

Bedekt met een soort huid nét als aan de buitenkant van je lichaam, maar dan met een slijmvlies.

Beide zijn onderdeel van je immuunsysteem.

 

Als je in de natuur bent is dit goed voor je immuunsysteem, dat weten we wel. Bedenk nu wat je eet dus óók in aanraking komt met je immuunsysteem, die van je spijsverteringskanaal. Als er daar iets niet optimaal is, reageert het met een prikkel zoals pijn of een onbestendig gevoel. Stel je nu voor dat jij in het bos loopt en je schrikt, dan reageer jij óók met een prikkel, ja toch. Wat doe jij dan en wat doet dit met jou? Krijg je nu al iets meer zicht op je spijsverteringsorgaan? Mooi :-)

Ik vertel je graag meer over de relatie met al je andere organen, hún natuur en reactie op jouw buiten & binnenwereld.

 

We houden het niet bij praten! Want alles wat we doen wordt ondersteund met een behandelwijze en natuurgeneeskundig advies zodat je écht een stapje verder komt

...en niet alleen een stukje gelopen hebt.

 

 

Natuur Therapie

De natuur helpt ontspannen, waardoor wij makkelijker in contact komen met onze emoties. Diepe inzichten kunnen worden bereikt door goede therapeutische begeleiding. Zo kan het snoeien van een struik inzicht geven in een persoonlijk groeiproces.

Therapie in de natuur is gebaseerd op de natuurgeneeskundige anamnese, aangevuld met een passende behandelwijze. Voor de therapie is dit essentieël, omdat er naast cognitieve therapie (het gesprek) en lichaamsgericht bezig zijn óók de regeneratie van lichaam en de ziel worden ondersteund. Hierdoor komt er zicht op het ziektebeeld dat het gedrag beïnvloedt. De therapie gaat hier dan vervolgens holistisch op in.

 

Natuur therapie wordt met name als heel prettig ervaren door gevoelige volwassenen en kinderen. > Therapie in de Natuur

Natuur Workshop

Zou je graag meer willen weten over de kruiden bij jou uit de omgeving? Wil je je verjaardag buiten vieren met daar iets natuurlijiks bij...iets over eten en het spijsverteringskanaal of samen lippenbalsem maken? Misschien wil je jezelf verdiepen in een thema of onderwerp of heb je zelf een idee en wil je daar natuurgeneeskundig advies bij? Iets wat bij het seizoen past of wat je met een groep vrienden altijd al hebt willen weten of inmaken (zoals verse zuurkool).

 

Dan is dat natuurlijk mogelijk met Liedewij. Stuur mij een mailtje met je plan en verwachtingen en dan hebben we contact.

 

Aankondigingen van Wokshops, Lezingen en Miniconsults vind je in mijn Agenda

Natuur EHBO

Voor klanten bij Joyti geef ik tips bij kleine ongemakjes, op vakantie of met kinderen, muggenbeten of een ongelukje met de huid of valpartij. 

 

Neem persoonlijk even contact op of stuur mij een berichtje. 

Kun je mij niet meteen bereiken en is de nood hoog, bel dan even naar je huisarts om uit te sluiten of er acuut hulp nodig is. Ook ná een antibiotica cuur kun je natuurgeneeskundig héél veel doen om weer snel terug in gezondheid te komen, dus wees niet bang en doe wat nodig is. 

 

Lees meer > Blog & Gezonde recepten 

Doe mee aan een Workshop (agenda)