Hoe werkt een natuurgeneeskundige behandeling?

 

Natuurlijke genezingsmethoden gaan ervan uit dat alles invloed heeft op elkaar. Elke aanraking werkt door op alle aspecten van ons leven (holistisch). Daarom is therapie afgestemd op de persoon zo belangrijk. Als de therapie juist afgestemd is geeft deze geen bijverschijnselen. Bijverschijnselen geven de belasting van een behandeling of een medicijn op het lichaam weer. Er ontstaat onbalans en klachten komen naar boven. Daarom heeft iedere behandelmethode een eigen specialiteit. 

 

Een belangrijke stap is regenereren van de organen. Daarbij worden organen gevoed met de energie die zij nodig hebben om te helen. De lever kan terug aangroeien en plassen in de nacht kan stoppen, werkelijk waar.

Voeding, Lichaamsgericht werk, Fytotherapie, Bachbloesemremedie, Iriscopie

Fytotherapie 

 

Fytotherapie zijn geneeskrachtige planten geëxtraheerd in alcohol of water. De geneeskracht zit in de samenstelling van de inhoudsstoffen van de kruiden en de samenstelling van het complex. De nutriënten ondersteunen het lichaam om te regenereren, afvalstoffen uit te scheiden en tekorten aan te vullen. Planten zijn door de eeuwen heen onze voeding geweest.

 

De kennis over geneeskrachtige planten is van oudsher doorgegeven, opgeschreven en wetenschappelijk onderzocht. De keuze en samenstelling van een tinctuur is op basis van een Natuurgeneeskundige anamnese. 

 

De tinctuur is op alcoholbasis en wordt besteld via de natuurapotheker. Sommige tincturen zijn ook mogelijk op waterbasis. 1 Flesje is genoeg voor 6 weken.

Natuur-geneeskunde

 

In de tijd van Hippocrates was de overeenkomst tussen de ziekteverschijnselen en de oorzaak van de klacht een natuurlijke zaak. Bij natuurgeneeskunde gaan wij in een genezingsproces op zoek naar welke afvalstoffen het lichaam belasten en hoe deze kunnen worden uitgescheiden. Welke behandelwijze gaat helpen om jou weer sterker en weerbaarder te maken. Daarbij kijken wij naar het holistische beeld van de mens en zien een ziekte niet los van de situatie waarin die mens op dat moment zit. 

Bij Joyti werk ik volgens mijn visie op gezondheid. Daarbij horen verschillende kwaliteiten, temperamenten, het holistische beeld en ook heel belangrijk hoe wij verbonden zijn in het leven.

 

Iriscopie

 

Iriscopie is super leuk en interessant. Het is een soort kijkje achter de schermen hoe het met je gaat. Met een kleine speciale camera maak ik een foto van je oog. Daarmee kan ik zicht krijgen op het verloop van de processen in je lichaam.

Je krijgt Natuurgeneeskundige tips over voeding, verwerking en afvalstoffen, waar er spanning in je lichaam zit en zélfs hoe jij emotioneel je indrukken verwerkt. Dit helpt je je leefstijl aan te passen aan de behoefte die je lichaam nodig heeft. Zo kun je je leven, of de keuze voor een therapie, beter vorm gaan geven. Na bijvoorbeeld een jaar kun je met een nieuwe irisfoto zien wat er verbeterd is en hoe effectief de therapie of de leefstijl voor je was.

Iriscopie gebruik ik niet om ziekte te zien of ziekte te diagnosticeren.

 

Je kunt ook alleen komen voor een irisfoto die ik dan als een anamnese uitwerk. Hierbij horen dezelfde kosten als een anamnese gesprek.

 

Soms sta ik ook op een beurs met iriscopie, dan krijg je een korte inkijk voor een klein prijsje. Aankondigingen zijn via social media.

Voeding

 

Eten bepaald voor een groot deel wat wij op een dag beschikbaar hebben voor ons lichaam. Voeding gaat ook over wat jouw lichaam precies nodig heeft bij een bepaalde (reguliere) diagnose om goed te kunnen blijven functioneren. Natuurvoeding is daarin de beste keus, maar er zijn ook andere mogelijkheden.

Jouw spijsvertering bepaald hoe deze wordt opgenomen. Daar komt de behoefte van voedingsstoffen per orgaan bij. Dit is voor iedereen anders en bekijk ik dus ook individueel. Een foto van je irissen gebruik ik hierbij als diagnostisch middel.

Bachbloesem

 

Dr. Bach ontwikkelde deze bloemen remedie als therapie ter ondersteuning bij emoties. Indrukken doen wij de hele dag op, daar krijg je energie van of vragen juist teveel van je, waardoor je anders reageert dan dat je in een andere situatie zou doen.

Denk aan kinderen in hun ontwikkelingsproces, maar ook in ondersteuning bij het verwerken van een traumatische ervaring. Als emoties jouw groei en gezondheid belemmeren, dan helpt deze bloesemremedie om de scherpe randjes daar vanaf te halen, waardoor je inzage krijgt en tot de ontplooiing van je positieve kwaliteiten kunt komen. Vraag naar een anamnese voor Bachbloesemtherapie.

 

De remedie is op waterbasis met enkele druppels alcohol ter preservatie.

1 Flesje is voldoende voor 3 weken.

Lichaamsgericht 

 

Ons lichaam toont ons veel meer dan we zouden verwachten. Onze houding en ons gelaat vertellen over de capaciteit van het lichaam om met het dagelijks leven om te gaan. Om ons lichaam weer de flexibiliteit aan expressie te geven, helpen speciale massagegrepen om hier weer ruimte in te krijgen. Ik kijk daarbij ook naar bindweefsel en reflexzone.

Deze massage is bedoeld als therapie bij lichamelijke klachten, maar werken ook op de emoties door.

In ons lichaam wonen wij als het ware, zij is ons huis, in je lichaam kun je thuis-komen.

Anamnese

 

Een anamnese is een vraaggesprek, waarin de klacht en andere belemmerende factoren worden onderzocht. De hulpvraag gaat over waar je hulp bij wilt. De hoofdklacht is vaak iets waar je pijn of ongemak aan hebt. De hulpvraag en de klacht kunnen met elkaar verbonden zijn. Daarnaast wordt kort de ziektegeschiedenis en het functioneren van organen en weefsels van top tot teen uitgevraagd. Hier komt een natuurgeneeskundige diagnose uit voort en daarvoor stel ik een behandelplan op. Die krijg je als brief thuis. Pas als je daarmee akkoord gaat wordt de therapie gestart, zoals het samenstellen van een tinctuur of remedie of plan voor lichaamsgerichte therapie met oefeningen voor thuis.

 

Anamnese Natuurgeneeskundig + fytotherapie

Anamnese Bachbloesemtherapie + Bachbloesemremedie

Anamnese Voeding + plan voedingsadviezen 

Anamnese Natuurgeneeskundig + Lichaamsgericht werk

Anamnese Iriscopie + uitwerking met leefstijladvies en voedingstips

 

Bij een anamnese maak ik altijd een irisfoto voor mijn eigen natuurgeneeskundige diagnose. 

De anamnese duurt langer dan een vervolgconsult, plus een uitwerking en kost daarom meer.

In het vervolgconsult gaan wij dieper in op het verloop van de therapie en kan er gekeken worden welke andere behandelwijzen aanvullend effectief kunnen zijn.

 

Vervolgconsult

 

Een vervolgconsult is nodig om de uitwerking van de therapie te onderzoeken en te begeleiden. U kunt uw vragen inbrengen en krijgt hier gedetailleerde uitleg over.

Het eerste vervolgconsult is ongeveer 3 weken na de start van de therapie. Later in het traject wordt de periode tussen de consulten steeds langer en in onderling overleg afgestemd. Tussentijd kunt u ook contact opnemen. Wij bespreken dan wat nodig en passend is. Korte vragen zijn snel te beantwoorden. Nieuwe vragen hebben meer tijd en aandacht nodig en wordt een consult voor ingepland.

U kunt jaarlijks terugkomen voor een Irisdiagnose en op basis daarvan uw voorgang te bespreken. Oók als u een andere therapie volgt, gaat beginnen met intensief sporten of uw leven over een andere boeg gooit. Door iris foto's te vergelijken krijgt u zicht op uw verloop. 

 

 

TARIEVEN en voorwaarden vindt u bij Praktijk Informatie.