Anamnese intake gesprek & Vervolgconsult

 

Als professioneel therapeut wil ik graag precies weten wát jouw vragen zijn.

Dan kan ik jou ook precies laten weten wáár ik jou mee kan helpen.

Hiervoor heb ik informatie nodig. 

Anamnese

 

Wil je een therapie gaan volgen, dan hebben wij éérst een intakegesprek. Deze heet in de zorg een anamnese. Een anamnese is een vraaggesprek, waarin de klacht en andere belemmerende factoren worden uitgevraagd en onderzocht. In de anamnese kom je de woorden 'hulpvraag' en 'hoofdklacht' tegen. De hulpvraag gaat over waar je hulp bij wilt. De hoofdklacht is vaak iets waar je pijn of ongemak aan hebt. De hulpvraag en de klacht kunnen met elkaar verbonden zijn.

Daarnaast wordt kort de ziektegeschiedenis en het functioneren van organen en weefsels van top tot teen uitgevraagd. Er vindt in de anamnese géén behandeling plaats. Uit dit alles komt een natuurgeneeskundige diagnose voort. Op basis daarvan stel ik een behandelplan op. Ik stuur je mijn behandelvoorstel toe. Pas als je daarmee akkoord gaat wordt de therapie gestart. 

 

De therapie omvat vaak náást het therapeutische gesprek 1 behandelwijzen, zoals fytotherapie. De uitwerking voor de  gekozen/geadviseerde behandelwijze zit in het bedrag van de anamnese. Op die manier wil ik het makkelijker voor jou maken om na de anamnese metéén met een therapie te kunnen beginnen. Daarom is de prijs ook wat hoger dan een gewoon- of vervolgconsult.

Wil je een behandelwijze toevoegen, dan komen daar extra kosten voor bij, zie Tarieven

 

De anamnese bestaat dus uit

90 tot 120 minuten vragengesprek. Je krijgt een persoonlijk behandelvoorstel (e-mail) + 1 remedie óf uitwerking (het gepersonaliseerde recept werk ik uit nádat je het behandelvoorstel hebt goedgekeurd). 

> Let op: voor het product zelf (materiaalkosten) komen er kosten bij, zoals voor het laten maken van een fytotinctuur > lees meer bij Tarieven

 

Welke anamnese past bij jou?

Kies de behandelwijze spreekt jou aan? Alls behandelwijzen kunnen integraal deel uitmaken van de therapie die bij jou past.

Lees meer over alle Behandelwijzen bij Joyti.

- Anamnese Natuurgeneeskundig & behandelvoorstel + fytotherapie tinctuur

- Anamnese Bachbloesemtherapie & behandelvoorstel + Bachbloesemremedie

- Anamnese Voeding & behandelvoorstel + plan voedingsadviezen 

- Anamnese Natuurgeneeskundig & behandelvoorstel + lichaamsgericht werk

- Anamnese Iriscopie & uitwerking met leefstijladvies en voedingstips

 

Bij een anamnese maak ik altijd een irisfoto voor mijn eigen natuurgeneeskundige diagnose.

 

Behandelvoorstel ~ Patiëntbrief

Na het anamnese gesprek ontvang je van mij een behandelcoorstel. Hierin lees je welke behandelwijze ik adviseer en hoe we de therapie voor jou gaan opbouwen. Je leest hierin ook hoé ik denk dat er een relatie is met de klacht en jouw hulpvraag. Dit vertaal ik in een ziekmakende- en gezondmakende beweging aan de hand van de 4 natuurkwaliteiten. Het is heel fijn voor jezelf om inzicht in te krijgen, zodat je tijdens de therapie én daarna voor jezelf jouw balans kunt bewaren en valkuilen kunt vermijden. Deze brief is dus eigenlijk iets waar je je hele leven iets aan kan hebben en vaker op terug kunt lezen. Bewaar ze dus goed.

Indien nodig stuur ik ook een begeleidende brief over het fytotherapie recept die je aan je specialist kunt voorleggen. 

Je kunt in deze brief dyslectische taalfoutjes tegenkomen. Toch stuur ik je mijn inzichten graag toe, omdat ik geloof dat een deel van gezonder worden ligt in bewust wording door het delen van mijn kennis met jou.

 

 

Vervolgconsult

 

In het vervolgconsult gaan wij dieper in op het verloop van de therapie en kunnen andere behandelwijzen er evt. aan toegevoegd worden. Een vervolgconsult is nodig om de werking van de therapie te onderzoeken. monitoren en te begeleiden. In dit gesprek hebben wij het over hoe het de afgelopen weken is gegaan, welke vragen er leven en hoe de therapie wordt gevolgd en ervaren. Indien nodig kan dit ook online. Dit therapeutisch gesprek kan prima gecombineerd worden met lichaamsgerichte therapie, zoals wandelen, massage of een voetenbadje. Gebruikt u fytotherapie én Bachbloesem, dan bekijk ik deze beide in het vervolgconsult. U kunt ook tussentijds contact met mij opnemen met belangrijke vragen of acute situaties die niet tot een vervolgconsult kunnen wachten.

 

Het eerste vervolgconsult is ongeveer 2-3 weken na de start van de therapie. Later in het traject wordt de periode tussen de consulten steeds langer en in onderling overleg afgestemd. 

Wilt u een aanvullende behandelwijze naast die van uw anamnese, dan komen daar extra kosten voor bij. zie Tarieven

 

Een los consult hoeft geen vervolg te hebben. En dus ook geen vervolg op een anamnese. Ik kan u dan alleen los advies geven of een massage op basis van wat ik op dat moment van u waarneem of hoor. Dit is dan een consult en niet zozeer een therapie. Uiteraard kan het voor u nét dat stapje zijn wat u verder brengt, dan help ik daar ook graag mee.

 

Bij calamiteiten

Ben ik niet bereikbaar, bel dan de huisarts of huisartsenpost. Moet u acuut opgenomen worden en is reguliere interventie nodig? Stop dan direct met de remedie. Plantremedies hebben een korte halfwaardetijd (uitwerking). Dit is ook de reden waarom u deze 3x per dag inneemt. Als u stopt krijgt u géén bijwerkingen, behalve dan dat uw lichaam het weer zelfstandig moet gaan doen en er dus bij zwakte van een lichaamsdeel een oude klacht weer terug naar boven kan komen.. 

 

Hoe gaat het met je een jaar later?

Het is super leuk én interessant om een jaarlijkse irisfoto te maken. Dan plannen wij een irisconsult in (gelijk de prijs van een gewoon consult) en vergelijken wij de irisfoto's van toen en nu hoe de gevolgde therapie of aangepaste leefstijl u is bevallen. 

> lees een recensie